Scoreloos gelijkspel in de derby

RUSG 0-0 RSCA (Thomas Delaney)

Sporting reisde zondag af naar het Stade Joseph Marien voor de zevende speeldag van de play-offs. Kasper Schmeichel keerde terug in de basis, net als Anders Dreyer. Brian Riemer bracht ook Majeed Ashimeru in de basisopstelling. Yari Verschaeren keerde terug uit blessure en zat in de selectie. Paars-wit moest genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. Daardoor verloren ze hun plaats aan de top aan Club Brugge, dat nu twee punten los staat. Maar Sporting heeft het lot nog steeds in eigen handen.

Sporting begon uitstekend en de kopbal van Thomas Delaney uit een vrije trap belandde in de handschoenen van Anthony Moris. Majeed Ashimeru kwam daarna ook dichtbij een doelpuntj na een mooie combinatie. De thuisploeg reageerde op een verdedigingsfout, Mohammed Amoura met een schot dat goed werd geblokt door Kasper Schmeichel. Een tweede kopbal van Thomas Delaney werd opnieuw geblokt door Anthony Moris, die zich vervolgens ook nog eens met een uitstekende redding Killian Sardella van een doelpunt hield. Na twintig minuten verraste Kasper Dolberg de verdediging volledig maar Anthony Moris stond opnieuw pal. Ook Anders Dreyer stuitte in de rebound op de doelman van Union. Aan de andere kant dwong Mohammed Amoura Kasper Schmeichel tot een fraaie reflex. Na een half uur moest Jan Vertonghen zich geblesseerd laten vervangen door Federico Gattoni. Niet veel later werd een doelpunt van Union afgekeurd wegens buitenspel. In de blessuretijd redde Kasper Schmeichel eenvoudig op een acrobatische uithaal van Kevin Mac Allister. 0-0, was de stand bij de rust.

Meteen na de hervatting kon Kasper Dolberg na een hakbal van Majeed Ashimeru uithalen, maar de verdediging van de thuisploeg werd niet geklopt. Even later stuitte Mario Stroeykens opnieuw op Anthony Moris en ging het schot van Thomas Delaney na een goede doorsteekbal net naast. Op het uur testte Mohammed Amoura Kasper Schmeichel voor de derde keer, maar onze Deense sluitpost stond opnieuw z’n mannetje. Na een uur wisselden beide coaches van ploeg. Majeed Ashimeru en Mario Stroeykens maakten plaats voor Yari Verschaeren en Francis Amuzu. Gustav Nilsson loste een schot dat Kasper Schmeichel goed tegenhield. Later blokte onze nummer 1 opnieuw een kopbal van Koki Machida en nog een één-op-één met Gustav Nilsson. Luis Vázquez slaagde er ook niet in om na z’n invalbeurt het tij te doen keren. Daardoor konden de twee ploegen de impasse niet doorbreken. Een scoreloos gelijkspel na 90 minuten voetballen.