Union 0-0 RSCA

Zondag trok Sporting naar het Dudenpark voor de zesde speeldag in de Jupiler Pro League. Coach Brian Riemer bracht slechts één wijziging aan in zijn basiself na de Europese confrontatie met Dinamo Minsk van donderdag: Théo Leoni verving Yari Verschaeren in de basisopstelling. Anderlecht had het moeilijk, maar kwam met een goed punt weg uit Vorst.

Het begin van de wedstrijd was levendig. Het eerste schot van Anouar Air El Hadj ging naast, maar Kasper Dolberg reageerde meteen met een schot op doel dat doelman Anthony Moris niet kon verontrusten. Even later moest Colin Coosemans redden op Kevin Rodriguez. Na een kwartier spelen wees de scheidsrechter naar de stip nadat Zanka Jorgensen een overtreding had begaan op Kevin Rodriguez. Na een VAR-controle probeerde de Ecuadoraanse spits een panenka, die Colin Coosemans gemakkelijk redde. Anderlecht sloeg terug via Mario Stroeykens, wiens schot goed geblokt werd door Anthony Moris. De thuisploeg bleef het balbezit domineren en een schot van Anouar Air El Hadj ging net over het doel. Vlak voor rust moest Anthony Moris even bijtreden toen Kasper Dolberg net onder de lat kopte. 0-0 bij de rust.

Aan het begin van de tweede helft had Anthony Moris weinig moeite met een schot van Nilson Angulo. Luis Vazquez en Francis Amuzu vervingen Kasper Dolberg en Nilson Angulo na ongeveer een uur spelen. In de tweede helft ging het spel meer gelijk op, maar het waren toch de Unionisten die dichtbij kwamen toen een schot van Casper Terho op de lat belandde. Met nog een kwartier te spelen maakten Théo Leoni en Mario Stroeykens plaats voor Yari Verschaeren en Majeed Ashimeru. Een poging van laatstgenoemde ging net naast. De kopbal van Luis Vazquez uit een vrije trap kon Anthony Moris niet verrassen. De Mauves gaan dus ongeslagen de interlandbreak in, met 11 punten uit 15 en de tweede plaats in de Jupiler Pro League met nog een wedstrijd te gaan, thuis tegen Genk.