Prima overwinning in San Sebastian (1-2)

Paars-wit reisde donderdagavond af naar het Anoeta stadion in San Sebastian om het op te nemen tegen Real Sociedad. Met een aanzienlijk gewijzigde opstelling ten opzichte van de competitiewedstrijd van afgelopen weekend won Sporting met 1-2 na een solide teamprestatie dankzij doelpunten van Luis Vazquez en Théo Leoni. Na twee wedstrijden heeft RSCA een perfect rapport in de Europa League.

De openingsfase was levendig, met Anders Dreyer en Umar Sadiq die allebei voor het eerste gevaar zorgde. Al na vijf minuten profiteerde de thuisploeg van een verdedigingsfout en opende de score via Pablo Marin, die aansloot op een goede voorzet van Umar Sadiq. Na een kwartier verdubbelde Sadiq bijna de voorsprong, maar daarna kwamen de Mauves goed terug. De mannen van David Hubert kregen een paar goede kansen en maakten na een half uur gelijk. Luis Vazquez rondde toen goed af met een diepte pass van Anders Dreyer. Sterker nog, Sporting nam vijf minuten voor tijd de leiding toen Theo Leoni met een onhoudbare volley in de bovenhoek schoot. In de laatste minuten van de eerste helft raakte de IJslandse spits Orri Óskarsson de lat. 1-2 bij de rust.

De Basken kwamen sterk terug met twee grote kansen voor Orri Óskarsson en Takefusa Kubo, maar hun pogingen gingen naast. Real Sociedad had een goed eerste kwartier, met goede kansen voor Jon Martin, Takefusa Kubo en Brais Méndez. Na het uur kwam Anderlecht terug in de wedstrijd met nieuw bloed. Yari Verschaeren (invaller) en Luis Vazquez (op een uitstekende voorzet van Kasper Dolberg, die ook inviel). De thuisploeg probeerde met een eindspurt nog een graantje mee te pikken, waarbij Takefusa Kubo nog twee goede kansen kreeg, maar uiteindelijk was het Mario Stroeykens die dicht bij een extra goal kwam. Onze spelers gaven nooit op en - na een solide collectieve prestatie - hebben ze nu 6 op 6 in de Europa League.