Kalender UEFA Europa League competitiefase

Vrijdag ontdekte Sporting welke acht tegenstanders het zal bekampen in de Europa league. Nu weten we ook wanneer dat zal gebeuren. Paars-wit trapt de competitiefase in het Lotto Park op gang tegen Hongaars kampioen Ferencváros op woensdag 25 september om 21u. Ontdek de volledig kalender hier.

De formats van de Europese competities zijn dit seizoen namelijk grondig hervormd. Net zoals in de Champions League, wordt ook de groepsfase van de Europa League omgevormd tot een League Phase, een competitiefase. Daaraan nemen 36 ploegen deel. Elke ploeg treft in die fase acht verschillende ploegen: vier ploegen thuis, en vier andere ploegen uit. De resultaten van al die verschillende wedstrijden resulteren in één grote ranking met 36 teams.

Na de acht confrontatities kwalificeren de acht eerste ploegen uit de ranking zich direct voor de achtste finales. De ploegen op plaats negen tot en met vierentwintig spelen eerst nog een barrageronde met directe uitschakeling om te bepalen wie nog doorstoot naar de achtste finales. Ploegen die onder plaats vierentwintig eindigen, vallen definitief af en degraderen ook niet naar een andere Europese competitie.

Ticketinfo

Zoals steeds hebben abonnees eerst voorrang. Zij kunnen hun eigen plaats aankopen van 4 tot 11 september. Vanaf 13 september kunnen Mauve+ Silver en Gold members tot twee plaatsen kopen (zolang de voorraad strekt). Meer info over de UEL-abonnementen op rsca.be/UELABO.

WORD MAUVE

INFO UEL ABO

Lees verder