Drie punten in Mechelen

#KVMAND

Zaterdagavond reisde paars-wit af naar het AFAS-stadion. Aan de aftrap een licht gewijzigde opstelling in vergelijking met vorige week. Zanka Jorgensen startte in de basiself, terwijl Ludwig Augustinsson en Francis Amuzu voor het eerst dit seizoen terugkeerden in de basis. Mario Stroeykens, Majeed Ashimeru en Moussa N'Diaye zaten op de bank. Anderlecht pakte verdiend de drie punten dankzij doelpunten van Ludwig Augustinsson, Francis Amuzu en Théo Leoni.

Killian Sardella liet het eerste schot van de wedstrijd op doel noteren, zonder al te veel problemen voor doelman Ortwin De Wolf. Colin Coosemans kon Lion Lauberbach een eerste keer goed afstoppen, maar die opende even later dan toch de score op voorzet van Daam Foulon. Onze doelman moest daarna nog een inzet van Nikola Storm pareren, maar daarna was het paars-wit dat twee keer scoorde in de slotfase. Eerst werd de corner van Anders Dreyer gedevieerd door Zanka Jorgensen en Ludwig Augustinsson schoot de bal in het net. Francis Amuzu combineerde mooi met Yari Verschaeren om de bal uit een andere corner in de blessuretijd in het dak van het doel te schieten: 1-2 ruststand.

Op slag van rust pareerde De Wolf nog een vrije trap van Anders Dreyer. Colin Coosemans deed hetzelfde met gevaarlijke pogingen van Patrick Pflücke, Nikola Storm en Daam Foulon. Op het uur verving Nilson Angulo Francis Amuzu. Thomas Foket (die zijn officiële debuut maakte) en Luis Vazquez kwamen werden ook van de bank gehaald voor Ludwig Augustinsson en Kasper Dolberg. Met nog een kwartier te gaan was Nilson Angulo dicht bij de 1-2,  maar de verdediging greep op het laatste moment in. Julien Ngoy verzuimde aan de overkant te profiteren van een slechte kaats van Yari Verschaeren. Mario Stroeykens kwam Yari Verschaeren vervangen. Bijna diepte hij de score meteen uit, maar uiteindelijk was het Théo Leoni die na uitstekende combinaties met Luis Vazquez en Mario Stroeykens de drie punten veilig stelde. 1-3 eindstand.