Eerste overwinning in de UEL

Europa League

Anderlecht speelde woensdagavond zijn eerste wedstrijd in de UEFA Europa League, thuis tegen de Hongaarse kampioen Ferencvaros. Ten opzichte van vorig weekend werd Mats Rits vervangen door Francis Amuzu in een iets aanvallendere formatie. Na een zwaarbevochten wedstrijd wonnen de mannen van David Hubert met 2-1 dankzij doelpunten van Yari Verschaeren en Kasper Dolberg.

Paars-wit begon goed met veel tempo en goed balbezit. Ze kregen ook de eerste kans van de wedstrijd toen het schot op doel van Samuel Edozie gered werd door de Hongaarse doelman. Toen het halfuur naderde, testte de vleugelspeler van Engeland opnieuw de Hongaarse doelman. De bezoekers probeerden terug te slaan via Barnabás Varga, maar het schot van de Hongaarse aanvaller werd afgeketst - door de rug van een van zijn teamgenoten - net toen het de goede kant op leek te gaan. Francis Amuzu (geblesseerd) werd een paar minuten voor rust vervangen door Nilson Angulo. Afgezien van een zwak schot van Philippe Rommens, dat eenvoudig werd gered door Colin Coosemans, leek geen van beide ploegen voor rust met een verdiende voorsprong de kleedkamer in te duiken.

Sporting probeerde het heft in handen te nemen in de tweede helft, maar kwam niet echt op gang. De kopbal van Mathias Zanka belandde achter het doel. Op het uur brak de Hongaarse defensie eindelijk toen Yari Verschaeren een laag schot uit een voorzet van Mario Stroeykens binnen schoot: 1-0. Een paar minuten later werd een kopbal van Kasper Dolberg nog van de lijn gehaald door de Hongaarse doelman, maar het was slechts een troost. Samuel Edozie werd neergehaald in het strafschopgebied en onze Deense spits verdubbelde de voorsprong vanaf de penaltystip: 2-0. Helaas kreeg Nilson Angulo niet veel later nog een tweede gele kaart. Ferencvaros maakte daarna nog gelijk via een eigen doelpunt van Jan-Carlo Simic, maar de drie punten bleven in Brussel.