Een punt in Denderleeuw

FCV Dender EH 1-1 RSCA

RSCA reisde zaterdag af naar FCV Dender EH voor de 9e speeldag van de Pro League. Interim-coach David Hubert voerde slechts één wijziging door in het basiselftal ten opzichte van de Europese overwinning tegen Ferencvaros van donderdag: Francis Amuzu (geblesseerd) werd vervangen door Anders Dreyer, die woensdag nog afwezig was door zijn recente vaderschap. De Mauves moesten genoegen nemen met een punt - ondanks enkele grote kansen.

Karol Fila kwam dicht bij de openingstreffer met een kopbal uit een hoekschop voor de thuisploeg, dat probeerde stevig druk te zetten. Na tien minuten kon een afgeketst schot van Leander Dendoncker de doelman van Verrips niet verontrusten. Colin Coosemans moest opnieuw aan het werk op een dreigende voorzet van Fabio Ferraro. Samuel Edozie opende de score op het halfuur met een fraaie solo die eindigde met een krullend schot. Een één-tweetje met Yari Verschaeren gaf Killian Sardella bijna de kans om de voorsprong te verdubbelen, maar zijn schot werd goed geblokt. Colin Coosemans redde met een driesterrensave op een krachtige kopbal van Aurélien Scheidler. Op de daaropvolgende corner duwde Jan-Carlo Simic de bal weg van de doellijn na een serieuze scramble.

In de tweede helft verving Majeed Ashimeru Yari Verschaeren. Al snel klom Dender op gelijke hoogte: Colin Coosemans was kansloos op het schot van Aurélien Scheidler in de bovenhoek. Op het uur gooide Anders Dreyer een gevaarlijke voorzet voor doel die geblokt werd door de keeper. Voor de laatste 25 minuten werden Mario Stroeykens, Samuel Edozie en Anders Dreyer vervangen door Nilson Angulo, Tristan Degreef en Luis Vazquez. De Argentijn kwam dichtbij de voorsprong op  voorzet van Killian Sardella. De poging van Tristan Degreef werd ternauwernood geblokt door een verdediger. Met nog een kwartier te spelen werd ook de inzet van Luis Vazquez op het laatste moment gestopt, het schot van Leander Dendoncker trof de paal. De Denderse doelman onderscheidde zich nogmaals oog in oog met Luis Vazquez. In de blessuretijd verijdelde Colin Coosemans een krachtig schot van Ragnar Oratmangoen en werd het doelpunt van Kasper Dolberg afgekeurd wegens buitenspel. 1-1 eindstand.