Sporting pakt 6 op 6

Majeed Ashimeru

Op speeldag twee van het nieuwe seizoen trok paars-wit naar de Bosuil voor de wedstrijd tegen Antwerp. Enkele wissels in de ploeg van Brian Riemer: Mario Stroeykens kwam in de basis te staan, ook Jan-Carlo Simić kreeg voor het eerst een basisplaats. Théo Leoni schoof daardoor door naar het middenveld.

Antwerp begon goed aan de wedstrijd en creëerde gevaar. Coosemans stopte een poging van Kerk in de beginfase van de match. Ook Jacob Ondrejka, Tjaronn Chery en Mahamadou Doumbia kregen kansen. Paars-wit had wel het meeste balbezit, en dat resulteerde op het half uur voor een kans voor Théo Leoni. Hij kreeg de bal aangespeeld op de rand van de zestien, maar kon niet binnen het kader besluiten. Even later was het wel prijs voor RSCA. Kililan Sardella bracht de bal voor richting Kasper Dolberg, hij trapte hard op doelman Senne Lammens die de bal in zijn eigen doel verwerkte. De ploeg van Jonas De Roeck ging nog voor de rust op zoek naar de gelijkmaker, en vond die ook. Eerst miste Jacob Ondrejka nog net, maar even later kon Gyrano Kerk de 1-1 binnen tikken op aangeven van Vincent Janssen.

De tweede helft begon met een kans voor Antwerp, opnieuw voor Janssen, maar Jan Vertonghen kon tussenbeide komen. Sporting antwoordde met een actie van Ander Dreyer die zich tussen de verdediging wurmde, maar hij kon niet besluiten. Daarna ging de wedstrijd heen en weer. Op een uur tijd trof Tjaronn Chery het kader, en ook Kasper Dolberg besloot aan de overkant staalhard op de paal. Op enkele minuten voor het einde bracht coach Brian Riemer met onder andere Luis Vazquéz en Majeed Ashimeru enkele nieuwe namen tussen de lijnen, en dat loonde. Vazquéz veroverde de bal op het middenveld, en geraakte zo via Théo Leoni en Yari Verscharen tot bij Majeed Ashimeru die de 1-2 eindstand wist binnen te leggen. Drie punten voor paars-wit.