Puntendeling tegen Westerlo (2-2)

RSCA 2-2 Westerlo

RSCA speelde zaterdag gastheer van Westerlo op Lotto Park. Zonder Jan Vertonghen en Kasper Dolberg moest Sporting genoegen nemen met een puntendeling. Het was de avond van de terugkeer van Leander Dendoncker en het prima debuut van Samuel Edozie in de tweede helft. Mario Stroeykens bezorgde het team belangrijk punt na een assist van Nilson Angulo.

De Mauves namen al snel het heft in handen en wisten vroeg te scoren na een gedevieerd schot van Anders Dreyer door Luis Vazquez. Anderlecht bleef domineren, maar het duurde tot het halfuur voor het schot van Yari Verschaeren Sinan Bolat dwong tot een goede redding. Even later ging een poging van Griffin Yow net naast het doel van Colin Coosemans. De bezoekers wisten echter vlak voor rust op gelijke hoogte te komen. Colin Coosemans redde eerst schitterend op een uitstekende vrije trap van Doğucan Haspolat, maar Emin Bayram was er als de kippen bij op de rebound: 1-1 bij de rust.

Bij de hervatting maakte Luis Vázquez geblesseerd plaats voor Mario Stroeykens. In de tweede helft zette Tuur Rommens Colin Coosemans aan het werk en besloot Francis Amuzu in het zijnet. Na een uur namen de bezoekers de leiding toen Luka Vušković raak kopte nadat Colin Coosemans in botsing was gekomen met Emin Bayram. Yari Verschaeren en Jan-Carlo Simic werden vervangen door Majeed Ashimeru en Samuel Edozie. Sporting voerde de druk op, maar dat resulteerde nog niet meteen in de gelijkmaker. Enkele minuten voor tijd kon Mario Stroeykens na een mooie actie van Théo Leoni en de mee opgekomen Nilson Angulo dan toch de gelijkmaker scoren: 2-2.