Mooie zege tegen Standard (3-0)

Jan-Carlo Simic

RSC Anderlecht ontving op zondagmiddag Standard Luik in het Lotto Park voor de tiende speeldag van de Jupiler Pro League. De mannen van David Hubert wonnen met 3-0 dankzij doelpunten van Jan-Carlo Simic, Kasper Dolberg en Anders Dreyer. Drie belangrijke punten voor het begin van de interlandbreak.

In een eerste helft die redelijk gelijk opging, toonde paars-wit zich duidelijk de betere ploeg als het op afmaken aankwam. Al in de tiende minuut scoorde Jan-Carlo Simic zijn allereerste doelpunt voor de club na een korte hoekschop via Théo Leoni en Yari Verschaeren. Daarna waren de kansen schaars. Het schot van Mario Stroeykens werd gered door Matthieu Epolo en het schot van Bulat ging net naast het doel van Colin Coosemans. RSCA verdubbelde na een half uur de voorsprong toen Kasper Dolberg een verdediger poortte en met een onhoudbaar schot langs de doelman schoot. Even later had de Deense spits zijn tweede kunnen maken, maar zag zijn poging afgestopt door Matthieu Epolo. Met een verdiende voorsprong van twee doelpunten gingen we de rust in.

Na tien minuten in de tweede helft werd een vrije trap van Kasper Dolberg gered door Matthieu Epolo. De bezoekers antwoordden via Andi Zeqiri, maar zijn poging miste doel. Kort na het uur werd een schot van Kasper Dolberg door Yari Verschaeren in doel verlengd, maar de VAR keurde het doelpunt af wegens buitenspel van de Deense spits. Yari Verschaeren probeerde met een acrobatische beweging de bal in het net te krijgen, maar zijn schot zeilde recht op Matthieu Epolo af. Vervolgens moest Colin Coosemans twee keer alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat de Luikenaren een tegendoelpunt maakten. Maar uiteindelijk waren het de Brusselaars die in de blessuretijd nog een derde keer mochten vieren dankzij een mooi voorzetschot van Anders Dreyer, die was ingevallen. De eindstand was dan een logische 3-0.