Gelijkspel tegen OH Leuven

Yari Verschaeren

Op zaterdagavond ontving paars-wit OH Leuven in het Lotto Park voor de derde speeldag van de Jupiler Pro League. In vergelijking met de wedstrijd op Antwerp veranderde er slechts één pion in de basiself: Jan Vertonghen verliet geblesseerd de selectie, hij werd centraal achterin vervangen door Théo Leoni. Daardoor kwam Majeed Ashimeru centraal op het middenveld te staan. Ook opvallend: Francis Amuzu maakte opnieuw deel uit van de selectie na zijn blessure. De avond kende een eerste hoogtepunt nog voor de wedstrijd begonnen was door de aftrap van dubbel Olympisch kampioen Remco Evenepoel, ex-jeugdproduct uit Neerpede. Remco zag zijn Sporting op voorsprong komen, maar de avond eindigen met een gelijkspel.

De match begon met kansen langs beide kanten. Zowel Yari Verschaeren als Konan N'Dri kregen mogelijkheden, beiden zonder te kunnen scoren, mede dankzij een goede save door Colin Coosemans. Ook Majeed Ashimeru en Anders Dreyer namen daarna hun kans, zonder succes. Hoewel het balbezit voor paars-wit was, bleven de echte kansen daarna uit. Tot iets na het half uur. Mario Stroeykens, die net daarvoor nog net over had getrapt, wist Kasper Dolberg te bereiken na een mooie collectieve actie. De Deen had voor de rust zelfs nog kunnen verdubbelen op aangeven van Anders Dreyer, maar doelman Tobe Leysen wist te redden. Het doelpunt viel zelfs aan de overkant, met een prachtig afstandsschot van kapitein Mathieu Maertens. 1-1 aan de rust.

De tweede helft had heel wat minder kansen in petto. Geen van beide ploegen wist echt nog gevaar te creëren, tot twintig minuten voor het einde. Kasper Dolberg wist zich toen mooi vrij te krijgen in de zestien en probeerde hard af te drukken, maar zijn schot vloog over. Brian Riemer bracht daarna enkele nieuwe namen tussen de lijnen. Francis Amuzu kon opnieuw opdraven na zijn blessure tegen Wolfsburg, en ook Ludwig Augustinsson werd bij zijn wissel op luid applaus onthaald na zijn definitieve transfer naar RSCA. Ciske bracht gevaar en was het dichtst bij een doelpunt met een gemeten vrije trap, maar zijn poging ging net naast. Paars-wit eindigt met één punt. Volgende week wacht KV Mechelen.