Drie punten tegen Ludogorets

RSCA 2-0 PFC Ludogorets

RSCA ontving donderdagavond PFC Ludogorets in het Lotto Park voor de derde speeldag van de UEFA Europa League. Net zoals bij de zege in San Sebastian, roteerde coach David Hubert ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen weekend. De Mauves speelden ruim 60 minuten tegen 10 man en wonnen verdiend dankzij doelpunten van Samuel Edozie en Anders Dreyer. Met 9 op 9 voert paars-wit mee de kop van de ranglijst van de League Phase aan.

De bezoekers begonnen gevaarlijk met een Dinis Almedia die net naast besloot. Anderlecht sloeg terug via Majeed Ashimeru, zijn schot miste ook het doel. De eerstvolgende dreiging van Sporting kwam er na een kwartier, toen Thomas Foket Luis Vazquez goed voor doel zette, maar de kopbal van de Argentijnse spits belandde recht op de doelman. Tot aan de rust waren er weinig kansen. De Bulgaarse gemoederen liepen echter hoog op. Eerst gaf Kawdwo Vidal Tristan Degreef een elleboog in het gezicht. Een logische rode kaart was zijn deel. Daarna pakten de bezoekers in de slotfase van de eerste helft in een paar minuten tijd vier gele kaarten. 0-0 bij de rust.

Na de pauze maakte Tristan Degreef plaats voor Samuel Edozie. Anderlecht ging op zoek naar de doorbraak, maar zonder succes. Op het uur voerde David Hubert een aantal aanvallende wijzigingen door en verving hij Majeed Ashimeru en Mario Stroeykens door Yari Verschaeren en Kasper Dolberg. Het duurde niet lang voordat zijn vruchten afwierp. Yari Verschaeren werd eerst nog afgestopt na een prima actie van Jan-Carlo Simic. In de rebound probeerde Jan-Carlo Simic het nogmaals, maar het Samuel Edozie die goed gevolgd was en de score opende. Ludwig Augustinsson en Thomas Foket werden vervangen door Moussa Ndiaye en Killian Sardella, die al snel dicht bij de gelijkmaker was. De Bulgaren maakten in het slot van de wedstrijd verrassend gelijk, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. In de toegevoegde tijd verdubbelde Anders Dreyer de voorsprong na goed werk van Luis Vazquez en Kasper Dolberg: 2-0. De 3e Europa League-zege op rij.